Lezingen en workshops

De lezingen en workshops van Herborika zijn gericht op onderwijsgevenden en onderwijsorganisaties, op professionele opvoeders én op ouders/verzorgers. Opvoeden doe je samen en het is in het belang van de leerling dat school en ouders/verzorgers op één lijn zitten.

Je kunt in het onderwijs veel winst behalen door te beginnen bij de basis (zie verbreiningsvoeding). Mijn kennis, denkbeelden en ervaringen deel ik graag op een studiedag, ouderavond of teamdag.” 

Mogelijke onderwerpen

  • de inrichting van de leeromgeving
  • de mogelijkheden van aromatherapie in de klas
  • het assortiment in de schoolkantine
  • groen in de klas
  • de schooltuin
  • volwaardige, natuurlijke voeding

Alle onderwerpen staan in het teken van optimaliseren van de leerprestaties. Je krijgt een bredere kijk, meer kennis en nieuwe inspiratie en ideeën om de leerprestaties van leerlingen / studenten te ondersteunen en je eigen werk als onderwijsgevende of opvoeder te verlichten. Het blijft niet bij luisteren, denken en dromen: je wordt gestimuleerd om aan de slag te gaan en je krijgt praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Rika Verhoef, Herborika
Rika Verhoef

“Ik vind het belangrijk om ook leerlingen en studenten informatie te bieden over voeding en kruiden, om hen te laten proeven, ruiken en vooral ook te laten ervaren wat dat met hen en hun leerprestaties doet. Voor die groepen verzorg ik op verzoek gastlessen.”

Wat zeggen deelnemers?

“Een inspirerend en toepasbaar verhaal! Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. De eerste veranderingen zie je al in de klas.”

“Ik wist niet dat ik zelf zoveel aan mijn concentratie kon doen op zo’n simpele manier.”

“Ik heb een 7 voor mijn mondeling!!! Bedankt voor je tips.”

“Ik heb jouw vuistregels geplastificeerd en in de keuken gehangen. Zo word ik er steeds weer aan herinnerd.”

“Het was een leuke middag en nu weet ik wat ik moet doen tegen brandnetelprik.”

“Dat ik als ouder zoveel kan doen aan het leren van mijn kinderen, was compleet nieuw voor mij.”

“Ik heb na de lezing meteen even je website bezocht. Door je intrigerende titels bleef ik lezen. Wat een enorme hoeveelheid interessante en zinvolle artikelen!”