Aansprakelijkheid

De informatie op deze website wordt met de grootste zorg samengesteld en bijgehouden. Alles wordt in het werk gesteld om goede informatie te geven volgens de laatste inzichten. Er kan echter niet gegarandeerd worden dat alle informatie altijd geheel actueel en volledig is. Herborika (Rika Verhoef) aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze website, of voor het ontbreken van specifieke informatie.

Gebruik van kruiden

Het gebruik van alle genoemde kruiden en etherische oliën gebeurt volledig onder eigen verantwoordelijkheid. Daarbij mag nooit uit het oog verloren worden dat kruiden en etherische oliën bij ondeskundig of langdurig gebruik schadelijk kunnen zijn. Degenen die de informatie willen toepassen, worden geadviseerd dat in overleg met een arts of professionele hulpverlener te doen en altijd een arts een diagnose te laten stellen. Wanneer er reguliere medicijnen gebruikt worden, is het noodzakelijk om te overleggen met een arts omdat er door het gebruik van sommige kruiden ongewenste interacties kunnen optreden. Dat kan de werking van de medicijnen beïnvloeden. Ga zeker naar een arts bij het uitblijven van resultaten of bij ernstige of toenemende klachten.

Volwaardige voeding

Met volwaardige voeding wordt biologisch gekweekte voeding bedoeld zonder (chemische) bewerkingen als raffineren en zonder toevoegingen als conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is het daarnaast van belang om lokaal geteelde producten van het seizoen te kiezen.
Iedere aanpassing aan de voeding brengt reacties in het lichaam te weeg. Pas daarom altijd in stappen de voeding aan en let op de signalen van je lichaam.

Mogelijkheden van kruiden en voeding

Kruiden en volwaardige voeding kunnen geen ernstige ziektes genezen. Ze kunnen echter wel degelijk een krachtig ondersteunend effect hebben bij lichamelijke en psychische klachten. Kruiden en voeding kunnen genezingsprocessen ondersteunen, lichamelijke kwaaltjes verlichten en lichaamsprocessen verbeteren. Preventief gebruikt, bevorderen ze de algehele gezondheid, geven ze energie en ondersteunen ze de hersenontwikkeling en hersenwerking.